Huskurer

Huskurer mot förkylning

Här ges exempel på olika huskurer som du kan prova för att lindra dina symptom vid förkylningar.

 • Echinacea purpurea är ett populärt naturläkemedel som bland annat återfinns i storsäljaren Echinacea guard. Det finns forskning som stöder tron att Echinacea stärker immunförsvaret och lindrar vid en förkylning, men en tung studie som publicerades i New England Journal of Medicine år 2005 avfärdade dock Echinaceas effekt mot just förkylningsvirus. Många svär dock på att naturmedicinen i det närmaste är ett botemedel mot förkylning om man tar det i stor dos precis innan förkylningen brutit ut.
 • C-vitamin har länge ansetts förebygga förkylningar även om ny forskning talar emot detta. En svensk studie jämförde dock flera olika undersökningar och kom fram till att detta vitamin förkortar genomsnittstiden för förkylningen. Ät exempelvis mycket apelsin, nypon, hjortron, kiwi och jordgubbar för att få i dig mycket C-vitamin. Prova även gärna C-vitamin i tablettform ifall du av olika anledningar inte kan få i dig vitaminet av de tidigare nämnda frukterna. Även om C-vitaminen kanske inte botar förkylningen men flera av symptomen blir lättare.
 • Vitlökstabletter mot förkylning

  Köp Vitlökstabletter mot förkylning hos Vitaminbutiken

  Vitlök är en klassisk huskur i sammanhanget och anses kunna lindra och förebygga förkylning. Vitlökstabletter är ett utmärkt sätt att få i sig mycket vitlök på kort tid. Hos Vitaminbutiken kan du köpa vitlökstabletter.

 • Honung lindrar halsont för många. Honungsvatten är lent för halsen. Drick gärna thé med en klick honung istället för socker.
 • Drick massor av vatten, te och grönsaksjuicer för att hålla vätskebalansen i form. Drick inte fruktjuicer eller läsk då de innehåller mycket socker.
 • Är inte socker, det stör immunförsvaret. Det finns undersökningar som visar att till och med en liten tesked med socker reducerar din motståndskraft under tre timmar efter att du ätit den.
 • Ta gärna ett zinktillskott i några dagar men gör det inte för länge eftersom mer än en veckas hög dos av zink kan trycka ner immunförsvaret istället för att hjälpa det.
 • Ingefära är en vanlig naturmedicin mot bland annat förkylning. Drick till exempel te som innehåller ingefära. Andra örter som sägs vara bland annat feberdämpande är fläderblom, pepparmynta, kryddnejlika och citron.