Kan Jang

Ett klassiskt naturläkemedel

Kan Jang är ett naturläkemedel som påstås lindra förkylning och influensasymptom. De flesta i Sverige har hört namnet på denna produkt och många av oss har även provat den.

Kan Jang är sedan 2006 godkänt av Läkemedelsverket och har funnits på den svenska marknaden sedan 70- talet. Naturläkemedelet finns i både tablett och flytande form. Oavsett form påstås Kan Jang lindra och förebygga förkylning och influensa. Innehåller en blandning av verksamma örter och substanser. De aktiva beståndsdelarna är Justicia adhatoda, Echinacea purpurea, Eleutherococcus senticosus.

Studier visar att Kan Jang faktiskt fungerar.

Rysk rot

Rysk rot anses var en adaptogen. Den verkar antioxiderande, är milt antiinflammatorisk och är svagt centralstimulerande. Vanlig användning inkluderar vid, Tillfällig trötthet, Perioder av stress, Förkylning.

Adhatoda

Vidgar luftrören, innehåller vasicin and vasicinon. Vasicin and vasicinon har visat sig verka genom att vidga luftrören och ungefär jämförbart med teofyllin. Vasicin verkar även kraftigt stimulerande på andningen och svagt blodtryckssänkande. Verkar antiseptiskt. Blad liksom blommor och stam har visat sig verka antiseptisk. Det kanske möjligen bidrar till effekten vid infektionssjukdomar.

Echinacea

Echinacea eller röd solhatt som örten heter på svenska är en av de mest populära örtmedicinerna i Sverige. Echinacea har en immunstimulerande effekt och kan därför få kroppen att tillfälligt angripa infektioner mer aggresivt.

Biverkningar

För produkter som innehåller Echinacea kan överkänslighetsreaktioner i form av hudutslag inklusive nässelfeber och klåda förekomma. I enstaka fall har även svåra överkänslighetsreaktioner såsom ansiktssvullnad, andningsbesvär och blodtrycksfall rapporterats. Risken förefaller högre hos personer med astma eller hösnuva. Kan Jang bör inte användas av gravida eller ammande kvinnor.

Kontakta läkare om du misstänker att Kan Jang gett dig allvarliga biverkningar.

Köpa Kan Jang

Hos Bodystore kan du köpa Kan Jang till ett bra pris.